Хуманитарне акције ПДФ Штампа Ел. пошта

1393081086_9064

Током другог полугодишта школске 2013/2014 у школи су спроведене следеће хуманитарне акције:

Хуманитарна акција на „Ускршњом сајму“

Током априла месеца у нашој школи организован је „Ускршњи сајам“. Овај догађај уприличили су ученици 5/1 и 5/2 разреда, Вршњачког тима, Ученичког парламента предвођених наставницом историје Сандром Удовичић, деце која похађају веронауку у организацији вероучитеља Радета Шалипуровић, као и чланови ликовне секције под вођством наставнице ликовног Јасмине Дуњић.

За потребе сајма у холу школе је организована представа на тему „Ускршњи обичаји-зашто славимо Ускрс“, као и продајна изложба дечијих цртежа, радова и фарбаних и украшених ускршњих јаја.

Током ове акције прикупљено је 2,410 динара, а сав приход уплаћен је на рачун ученика Треће београдске гимназије оболелог од рака костију у сврху покривања трошкова лечења.

Хуманитарна акција

„Основне школе Новог Београда основним школама Обреновца“

Поштовани родитељи и ученици школе,

са великим задовољством вас обавештавамо да је хуманитарна акција „Основне школе Новог Београда основним школама Обреновца“ веома успешно и за кратко време реализована. Прикупљено је преко 500 кг помоћи.

Ученици млађих разреда су са својим учитељицама и уз ангажовање родитеља помоћ одмах одпремили у Црвени крст Новог Београда, док су  ученици старијих разреда, организовани од стране Ђачког парламента и Вршњачког тима сакупили око 500 кг школског прибора, играчака, друштвених игара, књига, одеће, хране и средства за личну хигијену. У прикупљању, разврставњу, паковању, обележавању и утовару прикупљених ствари велику помоћ библиотекару школе Божанки Станишић пружили су дежурни, као и ученици седмог и осмог разреда.

Школа се захваљује свим родитељима и ђацима на показаној хуманости, правовременом и великом одзиву!

Хуманитарна акција „Мост од срца“

Наша школа придружила се и хуманитарној акцији „Мост од срца“ коју су покренуле основне школе Земуна и Новог Београда, под покровитељством Министарства просвете и технолошког развоја. Циљ ове акције био је да се последњим ђацима пешацима који су заробљени на својој планини у Љубовији, омогући изградња новог моста који је река Трешњица однела за време поплава. Током акције прикупљено је 28,500 динара.

Помоћ пријатеља са Кипра

Током ванредне ситуације контактирала нас је госпођа Маламо Пирили, директорка ОШ „Агиос Омологитес“ из Никозије, са бригом и спремношћу да, уколико су наша деца и школа претрпеле последице поплава пруже сваки вид помоћи.

Школа се још једном захваљује свим родитељима и ученицима који су својим гостопримством допринели успостављању односа пријатељства између наше и основне школе из кипарске престонице.Хуманитарна акција

Дана, 20.05.2014.- Наставничко веће, Ученички парламент, Вршњачки тим и запослени у ОШ ''Краљ Александар I'', покрећу хуманитарну акцију прикупљања помоћи, а у склопу акције ''Основне школе Новог Београда основним школама Обреновца''.

Позивамо све оне који су у могућности да у периоду од 21.маја до 26.маја у радно време школе донесу свој прилог у школску библиотеку.

Препоручује се следеће:

средства за хигијену
веш и чарапе
конзервирану и дечју храну
школски прибор (лектиру, свеске, бојице, оловке и сл)
играчке (све осим плишаних из хигијенских разлога, добродошле су и друштвене игре)
одећу и обућу

Поред наведених ствари могуће је донирати новчану помоћ. Новац ће прикупљати учитељице и разредне старешине.

Школа моли да дониране ствари буду сортиране, у чистом и уредном стању.

У Београду, 20.мај 2014.                                                 ДИРЕКТОР ШКОЛЕ

                                                                                     Милан Пушица

 
evden eve nakliyat
evden eve nakliyat
evden eve nakliyat
porno indir