Професионална оријентација 2016 ПДФ Штампа Ел. пошта

ВЕСТИ, 20.12.2016.

ПРОФЕСИОНАЛНА ОРИЈЕНТАЦИЈА

X гимназија „Михајло Пупин“

Током децембра месеца нашу школу посетио је професор хемије 10. гимназије Јовица Плавшић који је ученицима 8. разреда представио организацију и начин рада ове школе.

Сазнали смо да за разлику од већине других, у гимназији „Михајло Пупин“ ученици похађају општи смер, на коме се подједнака пажња придаје стицању суштинских знања и из друштвених и природних наука, као и  да у школи постоје два билингвална одељења на којима се настава поред српског језика одвија и на енглеском, односно француском језику. Пријемни испит за ова одељења (тест познавања језика) обавља се две недеље пре самог завршног испита, тако да се ученици у зависности од успеха на њему накнадно могу определити да ли желе да конкуришу за билингвално одељење.

Школа је реновирана, у њој влада пријатна и позитивна атмосфера, а ученици су укључени у разноврсне ваннаставне активности, међу којима су хуманитарни школски вашар, као и школски квиз „Потера“ са Јованом Мемедовићем у коме ученици имају улогу такмичара, а наставници трагача. Специјални гости и једна од екипа ученика били су и матуранти наше школи.

Још једна веома значајна карактеристика 10. гимназије јесте нов кадар, освежен  младим и посвећеним професорима оријентисан ученицима. Гимназија такође остварује међународни сарадњу са другим средњим школама у Енглеској и Француској.

Сви заинтересовани ученици посетом Фејсбук стране 10. гимназије „Михајло Пупин“ могу ступити у контакт са професором Плавшићем и договорити посету гимназијi кроз боравак на његовом или часу других професора ове школе.

Додатне информације о раду X гимкназије можете потражити и на сајту школе xgimnazija.edu.rs.

Xgimn11 Xgimn22
 
evden eve nakliyat
evden eve nakliyat
evden eve nakliyat
porno indir