ОШ "Краљ Александар I" – Нови Београд

Школа која препознаје и негује таленте...

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ УЧЕНИКА од V до VIII разреда

НОВО!!! ОРГАНИЗАЦИЈА НАСТАВЕ ОД 15.марта 2021.

Поштовани родитељи,

Први циклус ( I до IV разреда) основне школе – непосредан рад са ученицима у школи

За ученике првог циклуса ( од I до IV разреда) основне школе, настава ће се одвијати свакодневно у школи кроз непосредан рад са ученицима, на исти начин као и до сада.

Други циклус ( V до VIII разреда) основне школе – настава на даљину

Имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацију у Републици Србији, у складу са препорукама Кризног штаба од 12.марта 2021.године, донета је одлука да се,  у седмици од 15. до 19.марта 2021. године, за све разреде другог циклуса ( V до VIII разреда) основне школе настава реализује путем учења на даљину.

у прилогу Вам достављамо план организације васпитно-образовног рада у наредном периоду.

Настава на даљину за ученике од 5. до 8. разреда почиње у понедељак 15.марта 2021. године (према Допису Министарства просвете, науке и технолошког развоја, од 12. марта 2021. године, а о трајању наставе на даљину бићете благовремено обавештени).

Организација наставе на даљину

Настава за ученике од 5. до 8. разреда ће се одвијати према до сада утврђеном распореду часова, при чему ће преподневна смена почети са радом у 8:00, а послеподневна у 13:30.

Досадашње групе А и Б постају целовита одељењска заједница, а ученици су у обавези да путем гугл учионице сваки дан редовно прате онлајн наставу.

Школски час траје 45 минута. Између сваког часа је предвиђен мали одмор од 5 минута, при чему ће између 2. и 3. часа бити велики одмор у трајању од 20 минута.

Школски час од 45 минута биће реализован по принципу 30+15 минута, при чему ће првих 30 минута бити посвећено томе да ученици ураде задате садржаје, да би након тога у наредних 15 минута могли да поставе додатна питања. Наставник је доступан ученицима у току свих 45 минута часа.

У овој фази настава ће се доминантно реализовати путем гугл учионице уз коришћење апликације вибер као помоћног средства у информисању ученика. Поред тога наставници који у овом моменту имају потребне компетенције реализоваће часове путем видео позива.

Као подршка наставе на даљину, на располагању су и часови на РТС-у (портал РТС Планета), коме се може приступити путем линка (ЛИНК)

Додатне информације достављаћемо Вам благовремено преко одељењских старешина.

                                                                                                     Срђан Јончић, директор школе


Други циклус ( V до VIII разреда) основне школе – настава на даљину
Распоред одржавања часова на даљину, важи од 15. марта 2021.

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ УЧЕНИКА од V до VIII разреда
Иди на врх