ОШ "Краљ Александар I" – Нови Београд

Школа која препознаје и негује таленте...

Дружење с Јасминком Петровић поводом обележавања Међународног дана дечје књиге

Осморо ученика четвртог разреда наше школе, је са својим вршњацима из основних школа Новог Београда обележило Међународни дан дечје књиге, у свечаној сали ОШ Бранко Радичеић.

У организацији Стручног већа библиотекара Новог Београда, уприличено је незаборавно дружење са дечјим писцем Јасминком Петровић, а школа домаћин била је ОШ „Бранко Радичевић“.

Јасминка је подсетила децу да се Међународни дан дечје књиге слави у част Ханса Кристијана Андерсена, уз чије смо бајке сви одрастали, и издвојила „Ружно паче“, јер се, како каже, и сама понекад тако осећала. Говорила је о својим почецима писања, како се суочавала са страхом од јавности, самопоуздањем, да би израсла, по нашем мишљењу, у лабуда дечје књижевности. Истакла је да је писање њена велика љубав, да се док пише, игра и дивно забавља проничући у своје ликове, глумећи ситуације које доживљавају, а да јој идеје навиру баш у сусрету с децом.

Ученици су помно упијали сваку њену реч и имали су велики број питања и лепих запажања. Разговор се одужио а да нико није ни приметио. Опростили смо се испуњени и срећни, јер, како Јасминка рече, када нас књиге споје, дешава се чаролија. 

Дружење с Јасминком Петровић поводом обележавања Међународног дана дечје књиге
Иди на врх