ОШ "Краљ Александар I" – Нови Београд

Школа која препознаје и негује таленте...

ХУМАНИТАРНА ПРИРЕДБА “ДЕЦА ПЛЕШУ ЗА ДЕЦУ”

Од почетка школске године ученици 4. разреда основне школе “Краљ Александар I” на Новом Београду у сарадњи са Валентином Симоновић, плесним судијом и лиценцираним тренером плесног клуба “Колосеум – Нови Београд” једном недељно похађали су часове плеса на којима су учили елементе чачача, салсе, самбе, румбе, рокен прола, танга, енглеског и бечког валцера.

Циљ плесних радионица је био много већи од самог учења плеса и развијања лепоте покрета. Истраживања показују да похађање часова плеса у школском окружењу утиче на поправљање самопоуздања ученика и боље вршњачке односе. Кроз плес деца уче да се једни према другима опходе брижније, са више поштовања што доприноси бољој комуникацији и сарадњи.

Имајући у виду да је идеја овог пројекта развијање осећаја за другог и заједницу, рад ученика финализован је организовањем хуманитарне приредбе “Деца плешу за децу”. Школа се захваљује свим родитељима, колегама и људима добре воље који су подржали нашу хуманитарну акцију, захваљујући чијим донацијама су прикупљена средстава у висини од 40.000 динара намењена Институту за мајку и дете.

ХУМАНИТАРНА ПРИРЕДБА “ДЕЦА ПЛЕШУ ЗА ДЕЦУ”
Иди на врх