ОШ "Краљ Александар I" – Нови Београд

Школа која препознаје и негује таленте...

ОБАВЕШТЕЊЕ – ПРОБНИ ЗАВРШНИ ИСПИТ

Важно обавештење за ученике и родитеље:

Школа је извршила припреме за полагање пробног завршног испита. Одељењске старешине упознаће ученике и родитеље са детаљима полагања: распоред седења, шта могу понети са собом, када и где ће бити одељењска окупљања и радним местима за полагање испита.

У циљу припреме ученика осмог разреда, наставника и школа за завршни испит, пробни завршни испит биће одржан у свим основним школама по следећем распореду:

  • у петак, 9. априла 2021. године, у 13 часова, полагање пробног теста из математике,
  • у суботу, 10. априла 2021. године, у 9 часова, полагање пробног теста из српског/матерњег језика,
  • у суботу, 10. априла 2021. године, у 11.30 часова, полагање пробног комбинованог теста из биологије, географије, историје, физике и хемије.

Решавање тестова траје 120 минута.

НАПОМЕНА:

– понети са собом ђачку књижицу, уколико већ нисте предали одељењском старешини

– Ученици у петак и суботу долазе на састанак са старешином, где ће им бити описан поступак полагања и дате смернице за израду задатака на тестовима.
Време доласка у школу саопштиће вам одељењски старешина.

– дозвољени прибор за ученике: ЗА СРПСКИ/МАТЕРЊИ ЈЕЗИК И КОМБИНОВАНИ ТЕСТ – графитна и плава хемијска оловка (не пиши бриши), гумица, ЗА МАТЕМАТИКУ – графитна оловка, плава хемијска оловка (не пиши бриши), гумица, троугао, лењир и шестар;

– школа ће за сваког ученика обезбедити плаве хемијске оловке;

– оба дана када ученик полаже пробни завршни испит мора код себе имати ђачку књижицу са  налепницом са идентификационим бројем ученика (добија се у школи);

у просторији у којој полаже испит ученик седи на месту са редним бројем које одговара редном броју на Јединственом списку ученика; (старешине обавештавају)

– оба дана биће одржан кратак састанак са одељенским старешином пре него што буду распоређени у просторије где ће полагати пробни завршни испит;

– од личних ствари на испит се може унети само вода/освежавајући напитак, а све остале ствари обавезно се одлажу на посебно место током трајања испита.

                                                                        Председник школске комисије

ОБАВЕШТЕЊЕ – ПРОБНИ ЗАВРШНИ ИСПИТ
Иди на врх