ОШ "Краљ Александар I" – Нови Београд

Школа која препознаје и негује таленте...

ПРОБНИ ЗАВРШНИ ИСПИТ 2023

У петак и у суботу наши осмаци полагаће пробни завршни испит. Испиту приступају сви ученици у исто време у целој Србији.

У петак, 24.марта полаће се пробни завршни испит из математике, од 12:00 до 14:00 часова.

У суботу, 25.марта од 9:00 до 11:00 полагаће се тест из српског језика и књижевности, а након паузе од 11:30 до 13:30 ученици ће полагати тест из изабраног предмета. Табела приказује како су се ученици изјаснили приликом пријаве за завршни испит у децембру, 2022. Ово изјашњавање определило је и изабране предмете (исте које ће полагати у јунском року на завршном испиту).

Табела у наставку приказује како су се изјаснили наши осмаци,

Највише ученика изабрало је Физику (53 или 47,32%), затим Хемију (32 или 28, 57%), па географију, биологију и историју.

Пробни завршни испит је симулација стварног испита, која омогућава ученицима да се упознају са процедурама које ће важити на испиту, као и обиму и тежини задатака, а натавницима да процене које области захтевају додатну пажњу приликом реализације припремне наставе.

Припремна настава се у нашој школи реализује од почетка школске године и након завршетка наставе у последње две недеље пред полагање стварног завршног испита у јунском року.

Препоручује се да ученици поред прибора понесу флашицу са водом.

Распоред седења и распоред по просторијама је утврђен азбучним редом. Одељенске старешине ће упознати ученике са детаљима везаним за испите, на састанку у петак, 24.03. у 11:00. Улазак у просторије је предвиђен од 11:40 до 11:45 из правца ђачког улаза. Ученици са собом доносе ђачке књижице.

Срећно!!!

ПРОБНИ ЗАВРШНИ ИСПИТ 2023
Иди на врх