ОШ "Краљ Александар I" – Нови Београд

Школа која препознаје и негује таленте...

ШАМПИОНИ СРБИЈЕ и БЕОГРАДА: Никола, Ања и Лола Киш


У наредним редовима представљамо Вам ученике 1, 5. и 8. разреда наше школе, Лолу, Ању и Николу Киш који се годинама веома успешно баве теквондом.

У последњих месец дана Никола и Ања су постали шампиони Купа Србије, док је Лола остварила свој први велики упех поставши у јуну вицешампионка Београда.


У организацији Теквондо Асоцијације Србије 9. септембра у Вршцу, Никола је освојио Куп Србије.
Овом успеху предстојало је Првенство Србије у јуну на коме је такође освојио златну медаљу!

На почетку своје такмичарске каријере Никола је у категорији до 33кг освајао Првенство Србије, Првенство Београда, као и медаље на европским турнирима у Словенији, Бугарској, Хрватској и Црној Гори.
Прошле године се пласирао на Европско првенство које је било одржано на Малти, где је изгубио борбу за медаљу и међу 30 учесника пласирао се на високо пето место.

Последње 4 године Никола је репрезентативац Србије, започео је као пионир, док је последње три године кадет. Тренутно је пети и на европској ранг листи.
Носилац је црног појаса 1. дан.
У петак, 20. октобра ће представљати Србију на Европском првенству које ове године организује наш савез. Од марта месеца ове године су кадетима промењене категорије, сада се гледа и висина и тежина, па ће Никола радити категорију до 160цм.

Ања је протеклог викенда на такмичењу одржаном у у хали „Ранко Жеравица“ на Новом Београду такође била прва на Купу Србије.
Члан је пионирске репрезентације Београда и Србије. На државном првенству у марту била је друга, док је у јуну на Првенству Београда освојила злато.
Ања ће у недељу, 22. октобра учествовати на Европском првенству у категорији пионирка до 27кг.


Угледајући се на старијег брата и сестру, најмлађа сестра Лола кренула је такође њиховим стопама.
У јуну је имала своје прво такмичење и прву борбу на Првенству Београда где је победила, а затим изгубила у финалној борби и постала вицешампионка Београда!

Никола, Ања и Лола су чланови теквондо клуба „Херкулес“ на Новом Београду. Поред велике личне посвећености и подршке родитеља за њихов успех заслужни су Станимир Кујунџић главни тренер, Филип Ракић и Анђела Кујунџић.

Николи, Ањи и Лоли желимо пуно успеха на предстојећим такмичењима, уверени да ћемо о њима чути још много лепих вести на понос својој породици, школи и домовини!

ШАМПИОНИ СРБИЈЕ и БЕОГРАДА: Никола, Ања и Лола Киш
Иди на врх