ОШ "Краљ Александар I" – Нови Београд

Школа која препознаје и негује таленте...

БОРАВАК – „СОБИЦА ИГРАОНИЦА“

Запослени у нашој школи су се увек трудили да омогуће ученицима угодан боравак у школи.
За наше најмлађе, ученике првог и другог разреда, организован је продужени боравак, што подразумева да они проводе највише времена у школи. Деца долазе ујутру у 7ч и остају све до 17:30ч.
Из тог разлога је посебно важно да време проведу у пријатном окружењу. Осим тога потребно је водити рачуна и о њиховом здрављу. Тако се код учитељице Блаженке Марјановић родила идеја о „собици играоници„, како су јој деца дала име.

Поред боравка у учионицама у којима завршавају домаће задатке, вежбају пређено градиво и уживају у радионицама за време слободних активности, ученици у боравку имају могућност и да се опусте и одморе.
Простор у „собици играоници“ је осмишљен тако да задовољава потребу за правилном социјализацијом кроз игру (друштвене игре, играње са омиљеним играчкама, гледање цртаних и дечијих филмова, читање сликовница и часописа из наше ,“мале библиотеке“, цртање, бојење бојанки, игра „на слово, на слово“ и још много тога).
Деца имају прилику да се играју и седе на меканој и топлој подлози, као и да када осете потребу легну и одморе се. Донели смо заједничка правила која важе у нашој собици. Пре уласка деца се изувају тако да је простор увек чист. Разговарамо свакодневно о хигијени и уредности и колико су оне важно за наше здравље.
Имајући на уму да у здравом телу лежи здрав дух простор наше „Собице играонице“ користимо и за вежбање заједно са нашим учитељицама.

Деца су презадовољна што имају овако уређен кутак где могу да се лепо играју. Много су релаксиранији од како проводе време у оваквом амбијенту, јер су игра и одмор веома важни сегменти у одрастању сваког детета.
У наредном периоду ћемо наставити са оплемењивањем овог простора како би наши малишани још више уживали у времену проведеном у продуженом боравку.

БОРАВАК – „СОБИЦА ИГРАОНИЦА“
Иди на врх