ОШ "Краљ Александар I" – Нови Београд

Школа која препознаје и негује таленте...

АНДРЕЈ ДРОБЊАКОВИЋ – првак државе у математици, физици и хемији!

Током маја месеца догодио се до сада незапамћен успех на државним такмичењима у нашој земљи!

Ученик 7. разреда Андреј Дробњаковић у временском периоду од само две недеље, освојио је 1. место на републичком такмичењу и из математике и физике и хемије!

На овом путу Андреју су помоћ и подршку пружиле наставница математике Биљана Љујић, наставница физике Биљана Милошевић и наставница хемије Гордана Јовић.

Освајању награда на државним такмичењима предходило је освајање 1. места из сва три предмета и на општинском и на градском нивоу. Потом су уследила републичка такмичења у организацији Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Друштва математичара Србије, Друштва физичара Србије и Српског хемијског друштва.

Троструки успех започет је на 54. републичком такмичење из математике одржаном 16. маја у Београду. Преклапање термина 42. и 56. државног такмичења из физике и хемије у два различита места, Соко Бањи и Новом Саду, није била препрека за Андреја. У истом дану учествовао је на два републичка такмичења. Радио је прво тест из хемије, а потом учествовао на такмичењу из физике што његов успех чини још већим. На такмичењу из хемије Андреј је после првог дана и израде теста био први на листи и тако стекао право да наредног дана изведе практичну вежбу коју је урадио беспрекорно и технички и писмено.
Резултат је био освајање 100, односно максималаног број бодова на оба такмичења.
Куриозитет представља и чињеница да је Андреј на овим такмичењима иза себе оставио и ученике Математичке гимназије.


Андреј Дробњаковић са др Миланом Пашићем,
помоћником министра за предшколско и основно образовање и васпитањe

Овај изузетaн успех јесте логичан резултат свега онога што знамо о њему. Наиме, од 1. разреда Андреј се убраја у ред васпитаних, вредних и одговорних ученика, што је резултовало одличним успехом са свим петицама од 2. до 7. разреда.
Андрејева надареност и свестраност интересовања почиње да се изражава и кроз учествовање на бројним такмичењима већ у нижим разредима на којима се истиче постигнућима пре свега у области математике. Током даљег образовања Андреј исказује интресовање за бројне научне области укључујући посебно математику, српски језик и књижевност, историју, географију, информатику, физику, хемију и астрономију.

Заједно са свим успесима везаним за постигнућа у оквиру наставних и такмичарских активности, оно што Андреја сврстава у ред најистакнутијих ученика своје генерације свако јесте његово понашање. Андреј долази из стабилне и посвећене породице и међу наставницима и ученицима важи за доброг и поузданог друга, који је спреман да помогне, на кога се може ослонити и који се радује успеху својих другова.
Поред школских активности, Андреј свира клавир, тренира карате и пливање. Похађа курсеве енглеског и немачког језика.

Имајући у виду Андрејеву свестрану и радозналу природу, подржану одговорношћу, преданошћу у раду, родољубљем и бројним врлинама које красе његову личност, сигурни смо да ћемо о Андреју чути још много тога лепог на понос нашој школи, целом нашем друштву и роду.

Опширније о државном такмичењу из хемије… >>> https://edukacija.rs/desavanja/zavrseno-takmicenje-iz-hemije

АНДРЕЈ ДРОБЊАКОВИЋ – првак државе у математици, физици и хемији!
Иди на врх