ОШ "Краљ Александар I" – Нови Београд

Школа која препознаје и негује таленте...

Циклус радионица са наставницом музичке културе АнаМаријом Танасијевић

РАСПЕВАНИ БОРАВАК – негујемо музичку културу код најмлађих

„Бетовен и малишани у боравку – ухвати ритам “

Нова недеља и нова активност у боравку. Са великим нестрпљењем чекала сам дружење и утиске о припремљеној активности.

Ученици 1. и 2. разреда су били веома заинтересовани и срећни да учествују и у овом музичком задатку. Овонедељна тема је слушање музике у корелацији са покретом.

Тема часа био је Бетовен и његова композиција „Контраданца“. Ритам је био важан у овој активости, као и велика концентрација и пажња ученика. Наши најмлађи ученици били су сајајни у овом задатку. Композиција има врло занимљив садржај где ученици слушајући композицију прате ритaм уз пљескање рукама, ударање ногама о под или комбинацијом и смењивањем удараца рукама и ногама. Деца су веома успешно пратила задатак и са великим задовољством понављала задато.

Причали смо о Бетовану и као важну ствар научили да су Бетовен и Моцарт били савременици, где смо објаснили да су стварали у истом периоду. Када су ученици завршили активност, сваком сам ученику пришла и честитала успешно обављен задатак и тада им понудила печат који смо стављали на руку (куцу, лептира и бубамару).

Све у свему уживала сам у дивној музици са дивном децом и радујем се следећем дружењу као и они, бар су ми тако рекли : )

Радионица „Бетовен и малишани – ухвати ритам“ у атријуму школе
Циклус радионица са наставницом музичке културе АнаМаријом Танасијевић
Иди на врх