ОШ "Краљ Александар I" – Нови Београд

Школа која препознаје и негује таленте...

Циклус радионица са наставницом музичке културе АнаМаријом Танасијевић

РАСПЕВАНИ БОРАВАК – негујемо музичку културу код најмлађих
„Слушамо Моцарта“

У оквиру циклуса радионица посвећених неговању музичке културе код ученика 1. и 2. разреда који похађају боравак, прва тема била је посвећена слушању класичне музике у корелацији са ликовном културом. Ученици су показавали велику заинтересованост и радост да учествују у музичким активностима. Тема првог часа био је Волфганг Амадеус Моцарт и његова чаробна музика.

Слушали смо Моцартове композиције и разговарали о његовом животу. Запамтили смо да се звао Амадеус и да је са 5 година написао своју прву композицију. Док смо слушали музику причали смо и о томе како нам се допадају композиције. Ученици су веома позитивно реаговала на ову врсту музике. Неке ђаке Моцартова музика подсећа на ливаду пуну цвећа, други су рекли како замишљају пуно различитих инструмената, док су трећи објашњавали како их подсећа на успаванку и маму која успављује бебу.

Након разговара свако је узео своју свеску, сви који знају написали су наслов „Слушамо Моцарта“ и нацртали оно на шта их асоцира. Када су ученици завршили сваки ученик је добио похвалу од наставнице АнаМарије, као и печат по жељи (куцу, лептира и бубамару).

Циклус радионица са наставницом музичке културе АнаМаријом Танасијевић
Иди на врх