ОШ "Краљ Александар I" – Нови Београд

Школа која препознаје и негује таленте...

САРАДЊА СА РОДИТЕЉИМА У ОКВИРУ ПО – представљање занимања архитекта, лекар, економиста, психолог и психотерапеут

Један од аспеката рада на професионалној оријентацији ученика 7. и 8. разреда чини сарадња са родитељима у погледу представљања занимања за која су ученици ове године показали највеће интересовање, а на основу анализе анкете о професиналним интересовањима коју су ђаци попунили у сарадњи са својим одељењским старешинама.

 

Позиву школе одазвали су се др Татјана Мацут, која је са ученицима у разговарала на тему лекарске професије, као и родитељи Борис Парађанин и Петар Грујић, који су ђацима говорили о занимању архитекта, односно економиста/банкар/брокер/бизнисмен/менаџер.

На изузетно квалитетним и информативним предавањима ученици су били у прилици да слушају о интересовањима, способностима, знањима и особинама личности потребним за обављање наведених занимања, као и о путевима образовања, условима рада, захтевима професије, перспективи и друштвеној одговорности.
Професије психолог и психотерапеут ученицима је представила психолог школе.

Тим за професионалну опријентацију се још једном захваљује свим родитељима на уложеном труду за припрему предавања и издвојеном времену за рад са ђацима!

 

САРАДЊА СА РОДИТЕЉИМА У ОКВИРУ ПО – представљање занимања архитекта, лекар, економиста, психолог и психотерапеут
Иди на врх