ОШ "Краљ Александар I" – Нови Београд

Школа која препознаје и негује таленте...

ПРОЈЕКАТ ЂАЧКОГ ПАРЛАМЕНТА “Добро дошли петаци”

Током другог полугодишта чланови Ђачког парламента предвођени наставницом српског језика Вером Станковић, у сарадњи са ученицима који похађају Грађанско васпитање, посетили су одељења четвртог разреда црвене и плаве смене. Чланови Парламента су осмислили  презентацију о променама у петом разреду коју су презентовали малишанима.
Причали су им о новим предметима и новим наставницама, које ће добити, попут биологије, географије, историје, немачког језика, технике и технологије и инфорорматике. Увели су их, такође, и у обавезне школске активности: сликање и вајарство (ликовна култура), чувари природе  (биологија), историјски смер (историја), музика кроз живот (музичка култура) и филозофија са децом.

Будући петаци су упознати са правилима понашања у вишим разредима, излетима, екскурзијама, радом Вршњачког тима и Ђачког парламента. Након тога, четвртаци су издвојили своја питања, а старији другари су спремно и стрпљиво одговарали. Питања су се углавном односила за наставнике и градиво: ко је најстрожи, како наставници оцењују, да ли ће бити тешко, да ли је градиво повезано?

ПРОЈЕКАТ ЂАЧКОГ ПАРЛАМЕНТА “Добро дошли петаци”
Иди на врх