ОШ "Краљ Александар I" – Нови Београд

Школа која препознаје и негује таленте...

Poseta OŠ „Agioi Omologites“ na Kipru

U okviru manifestacije „Radost Evrope“, najveće i najstarije međunarodne manifestacije dečjeg stvaralaštva u Srbiji, OŠ „Kralj Aleksandar I“ je bila domaćin nastavnicima i deci OŠ „Agioi Omologites“ sa Kipra. Zaposleni i učenici škole ugostili su troje nastavnika, jedanaest devojčica i jednog dečaka. Po završetku veoma uspešne saradnje dobili smo poziv predstavnika ove nikozijske škole za uzvratnu posetu.

Nakon višemesečnih priprema jedanestoro učenika predvođeno direktorom, psihologom škole i nastavnicom istorije posetilo je OŠ „Agioi Omologites“. Tokom boravka na Kipru delegacija naše škole naišla je na izuzetno topao i srdačan prijem, kako od uprave škole predvođene direktorkom škole gospođom Malamo Pyrilli, tako i od strane Asocijacije roditelja škole. Boraveći na Kipru imali smo priliku da posetimo brojne kulturno-istorijske znamenitosti Nikozije, Larnake i Limasola. Među brojnim aktivnostima izdvajamo posetu sedištu limasolske mitropolitije, gde smo imali priliku da dobijemo blagoslov od mitropolita limasolskog Atanasija, kao i posetu ambasadi Republike Srbije na Kipru gde smo srdačno primljeni od strane ambasadora gospodina Save Đurice. Ambasador naše zemlje istakao je oduševljenje uspostavljanjem ovog vida saradnje između dva prijateljska naroda i ponudio svaku pomoć u daljem održavanju odnosa dve škole.

Po završetku posete napravljen je dogovor o nastavku saradnje i daljem građenju prijateljskih odnosa između OŠ „Kralj Aleksandar I“ i OŠ „Agioi Omologites“ u skladu sa tradicijom prijateljstva koje su nam naši preci ostavili u nasleđe.
Ovim povodom objavljeno je posebno dvojezično izdanje školskog časopisa „Krstarica“.

Pomoć prijatelja sa Kipra

Tokom vanredne situacije kontaktirala nas je gospođa Malamo Pirili, direktorka OŠ „Agios Omologites“ iz Nikozije, sa brigom i spremnošću da, ukoliko su naša deca i škola pretrpele posledice poplava pruže svaki vid pomoći.
Škola se još jednom zahvaljuje svim roditeljima i učenicima koji su svojim gostoprimstvom doprineli uspostavljanju odnosa prijateljstva između naše i osnovne škole iz kiparske prestonice.

Poseta OŠ „Agioi Omologites“ na Kipru
Иди на врх