ОШ "Краљ Александар I" – Нови Београд

Школа која препознаје и негује таленте...

ПРАВИЛА ПОНАШАЊА И ЕВИДЕНЦИЈА О РАДУ ПРОДУЖЕНОГ БОРАВКА

У циљу добре организације и функционисања у настави продуженог боравка постоје правила понашања којих би требало да се придржавају и родитељи и ученици:

  • радно време боравка је од 7 до 17:30ч
  • ученици који долазе у боравак пре подне, а нису код куће урадили домаћи задатак, потребно је да дођу до 9:45, јер часови учења почињу од 9:55
  • уколико дете не дође до 9:55 у изузетним ситуацијама(преглед код лекара или стоматолога, тренинг) може доћи у 11:30 када се заврше часови учења. У тим случајевима се подразумева да је дете урадило домаћи задатак уз надзор родитеља.
  • преузимање деце после подне из продуженог боравка се врши од 15:05 након часова учења
  • ако дете не остаје на часовима учења, може се доћи по дете у периоду од 12:45 до 13:30. У том случају се подразумева да дете уради домаћи код куће уз надзор родитеља.
  • у циљу благовремене испоруке хране за ученике, молимо родитеље да пријаве и одјаве ручка за наредни дан врше искључиво до 10:00 радним даном укључујући и петак за наредну недељу. Пријаве и одјаве се врше искључиво СМС порукама.
  • родитељ или особа која преузима дете треба да сачека у холу школе док се ученик спреми и изађе

Продужени боравак је важан део школског живота деце и њиховог одрастања, па је потребно да деца схвате да у боравку важе иста правила за рад и понашање као и у редовној настави. Уколико то схвате на прави начин и прихвате тада ће рад, боравак и успех бити лакше и једноставније постигнут, а ми сви заједно много срећнији и задовољнији.

Учитељ у продуженом боравку води дневну евиденцију долазака ученика, евиденцију сарадње са родитељима, као и евиденцију о напредовању ученика у раду и поштовању правила понашања.

ПРАВИЛА ПОНАШАЊА И ЕВИДЕНЦИЈА О РАДУ ПРОДУЖЕНОГ БОРАВКА
Иди на врх