ОШ "Краљ Александар I" – Нови Београд

Школа која препознаје и негује таленте...

ПРОСТОРНА И МАТЕРИЈАЛНО – ТЕХНИЧКА ОПРЕМЉЕНОСТ ПРОДУЖЕНОГ БОРАВКА

Продужени боравак намењен је деци првог и другог разреда. Ученици у продуженом боравку имају своје учитељице и посебан простор намењен и прилагођен потребама рада. Радно време боравка је од 7 до 17:30ч.

Ради лакшег и једноставнијег функционисања просторије продуженог боравка се налазе у приземљу школе. Три велике и светле реновиране учионице су опремљене новим намештајем по мери деце. У њима су смештени ормари за одлагање радног материјала, фасцикли и свезака које ученици користе за вежбање, ТВ, ДВД, интернет, табле и зидни панои где се постављају радови наших малих уметника.

Испред учионица у ходнику налазе си чивилуци за одлагање одеће, као и мноштво полица за обућу.
Поред учионица се налази школска трпезарија у којој ученици сваки дан имају ручак. На ручак се иде по групама. Испред трпезарије су лавабои које деца користи за хигијену руку. До трпезарије је библиотека у којој деца веома радо бораве.

У слободно време (у периоду између две смене) деца проводе много времена на свежем ваздуху у школском дворишту где имају прилику да играју фудбал и кошарку на терену, као и њиховом омиљеном делу где се налазе разне пењалице. За време топлијих дана такође деца нису ускраћена за боравак на свежем ваздуху јер у школском дворишту има много дрвећа које прави одличну хладовину. На неколико дрвених клупица могу да одморе.

Поред школског дворишта деца која похађају боравак имају прилику да слободно време проводе и у атријуму играјући се.
Такође, нова ,,мала“ сала је на располагању за време хладних дана када није могуће проводити слободно време напољу.
На самом улазу се налази интерфон који омогућава ефикаснију комуникацију родитеља који долазе по децу и учитељица.

ПРОСТОРНА И МАТЕРИЈАЛНО – ТЕХНИЧКА ОПРЕМЉЕНОСТ ПРОДУЖЕНОГ БОРАВКА
Иди на врх