ОШ "Краљ Александар I" – Нови Београд

Школа која препознаје и негује таленте...

Прво место у категорији ученика старијих разреда

Тема: „Шта у мом срцу лежи“
Литерарни конкурс који су организовали „Пријатељи деце Новог Београда“(оnline)

Шта у мом срцу лежи?

У мом срцу лежи шест кључева.

Паметни – од њега све зависи. Глупи – он је једноставно глуп, љути – стално се свађа. Збуњујући – па он никад не зна шта да ради!Тужни, увек тера сузе на очи и срећни – он је главни!

Сваки дан кад Карло игра кошарку испод мог прозора, срећни кључ шаље мом срцу знак да куца јаче.

Једног дана Карлова породица иселила се из зграде. Тужни кључ откључао је део за плакање. Плакала сам и гледала у плафон. Када смо сазнали да у понедељак долази нови ученик у одељење, љути кључ је урадио своје. Изнервирала сам се као никада. Мислила сам да не може бити горе, али као и у свакој причи, може. Била је недеља када се мама вратила са посла у гипсу. То ме веома збунило. Све је то било масло збуњујућег кључа. Мама је објаснила да је, док се враћала кући, пала низ степенице и сломила ногу. Све ми је било јасно и имала сам сценарио у глави. Погађајте ко је сада умешао своје прсте у моја осећања… Да, то је био паметни кључ.

Дошао је понедељак, дан упознавања са новим учеником. Када се нови ученик појавио, кључеви су почели да се свађају. Био је то Карло. Занемела сам када сам га угледала. Нисам знала како да се осећам јер нико није откључао браву због свађе. Глупи кључ је постао паметан, нажалост, само тад. Откључао је главну браву мог срца. Осетила сам лептириће у стомаку и понудила Карлу да седне поред мене.

Била је то најлуђа седмица у мом животу.                                                                        

Ученица: Марта Стевановић 7-4
наставница: Катарина Ковачевић

Прво место у категорији ученика старијих разреда
Иди на врх