ОШ "Краљ Александар I" – Нови Београд

Школа која препознаје и негује таленте...

Треће место на општинском онлајн литерарном конкурсу „Лукићев лист“

Општински литерарни конкурс „Лукићев лист“
Организатор онлајн конкурса „Пријатељи деце“, Нови Београд (новембар, 2020.)
Треће местоАна Бановић V4
Наставница: Александра Тошић

Нека живот победи

Добар дан, ја сам дошла из будућности сада је 20.020 година, и дошла сам да вам дам извештај о људима из будућности. Ја сам видела и схватила какви су код вас људи у 2020, а сада је ред да и ви схватите какав је живод људи код мене.

Људи уживају у животима, мислим већина њих, као и што је било код вас. Променило се нешто у смислу нове технологије које су смишљене и које још увек уништавају здрав разум људи, али у то ћу вас упутити неки други пут. Свакако људи целом душом верујy да живот треба да победи. Људи још увек имају емоције и радују се, тугују, љуте се и брину, али налазе разне начине за уживање. Још увек и за сва времена, барем се надам, уживају да чују или кажу неку дивну реч. Радују се срећи и тугују тугу. Никада неће, барем нису до сада, заборавили да уживају у ситницама као што су ишчекивања новог дана или док чувају нечију тајну или некоме повере своју, док у глас плачу, док ишчекују неког кога дуго, дуго нису видели…. и у многим, многим другим ситницама које улепшавају наше мале животе. Још увек знају да се смеју, плачу, сањају и воле. Али увек, увек ће уживати у лептирићима у стомаку, трнцима у ногама… или једноставно у емоцијама. Никада ниједна особа неће изгубити осећаје љубави, среће и туге, као што никад неће заборавити да слуша музику и туђе речи.

 И увек, увек ће бежати и мрзети самоћу једноставно ће остати људи и волеће живот. Тако свака, али баш свака особа која има барем мрвицу осећаја за оне мале искрице оних ситхих, нежних, драгих емоција може да потврди чињеницу: „НЕКА ЖИВОТ ПОБЕДИ“.

                                                                                                                        Ана Бановић V4

Треће место на општинском онлајн литерарном конкурсу „Лукићев лист“
Иди на врх