ОШ "Краљ Александар I" – Нови Београд

Школа која препознаје и негује таленте...

Треће место на општинском онлајн литерарном конкурсу „Лукићев лист“ деле наши ученици…

Општински литерарни конкурс „Лукићев лист“
Организатор онлајн конкурса „Пријатељи деце“, Нови Београд (новембар, 2020.)
Треће местоВиктор Милетић V4
Наставница: Александра Тошић

У част Драгану Лукићу

     Драган Лукић, са иницијалима Д – као дете и Л – као луцкаст и раздраган као дечји дух. Велики човек који је стално, и некако неприметно, присутан у одрастању деце кроз многе генерације.            

     Речи које је родио из своје главе, уче се и препричавају кроз време и он је увек ту, ненаметљив, али трајан кроз лепоту својих описа. Његове речи су као зрнца маште које он кроји у занимљив свет прича и песама. Инспирацију проналази у малом свету дечака и девојчица, а дела која ствара осликавају тај наш дечји свет, пун чуда, тајни и узбуђења. Одрастао међу нама малима, али није му циљ да нам наметне своје мишљење. Напротив, он само нежно шапуће у дечје ухо о ономе што нас окружује. Некако су његови стихови једноставни и нежни, а дечја душа их лако упија. Он пише језиком који се лако памти. Његов језик ми је близак, и ја некад пожелим да напишем такву риму. Блиска ми је његова реч, јер је слична мојој, а то мени пуно значи. Јер када си мали, није лако порасти. Одрасли те често збуњују, а о љубави тек учиш.

     Оно што сигурно већ знам, је то да ако неко прича твојим језиком то значи да те поштује и разуме. То је састојак љубави, а Драган Лукић зна да прича са пуно љубави.

Виктор Милетић V4

Треће место на општинском онлајн литерарном конкурсу „Лукићев лист“ деле наши ученици…
Иди на врх