ОШ "Краљ Александар I" – Нови Београд

Школа која препознаје и негује таленте...

Друго место на општинском онлајн литерарном конкурсу „Лукићев лист“

Општински литерарни конкурс „Лукићев лист“
Организатор онлајн конкурса „Пријатељи деце“, Нови Београд (новембар, 2020.)
Друго место: Даница Шањић 5/4
Наставница: Александра Тошић

(Позајмљено са итернета)

ЛУКИЋЕВ ЛИСТ

Једног дивног новембарског дана догодило се нешто што би сваком родитељу живот претворило у бајку. Родио се дечак. Александар и Томанија Лукић, тог 30. новембра гледали су бистре очи мале бебе. Решили су да га назову Драган. Тада су се осећали као најсрећнији пар на планети.

Када је прошло неколико година дечак је почео да се дужи са књигама као са најбољим пријатељима. Зашто то? Па његов отац је радио у штампарији. Драгану се то снажно допало. Желео је да и он напише штиво које ће његов тата са највећим задовољством одштампати. Почео је да пише и пише и пише… Већ са осамнаест година имао је имао је мноштво написаних радова.

И да, догодило се. Са својим радовима, овај тада већ господин, прославио се као афирмисани дечији песник. Не бисте могли ни да замислите каква је радост обасјала његове родитеље. Сузе у очима мајке. Снажан загрљај од оца.

Током наредног дела живота Драган се бавио студиранјем, а затим и предавањем. Једно време радио је на Радио Београду. То је за њега било уживање. Сваки дан би се радо будио да настави да шири радост. Трудио се да свако ухо које га слуша развуче широки осмех преко лица. То је значило да је урадио свој посао како треба. После тога би се враћао кући и задовољан би се одмарао. Када је он био у пензији родитељи нису били са њим, али је знао да га са поносом посматрју.  

Након живота испуњеног авантурама добијао је разне награде. На крају, отишавши код својих родитеља, напустио је своје обожаваоце. Тамо је, сигурна сам, пронашао вечну срећу.

Даница Шањић 5/4

Друго место на општинском онлајн литерарном конкурсу „Лукићев лист“
Иди на врх