ОШ "Краљ Александар I" – Нови Београд

Школа која препознаје и негује таленте...

Прво место на општинском онлајн литерарном конкурсу „Лукићев лист“

Општински литерарни конкурс „Лукићев лист“
Организатор онлајн конкурса „Пријатељи деце“, Нови Београд (новембар, 2020.)
Прво местоСофија Петровић V4,
Наставница: Александра Тошић

Птица из торбе

        У трећем разреду, у наше одељење је дошао нови ученик. Звао се Драган Лукић. Наизглед је био као и сви остали дечаци. Али имао је неке чудне особине, одговаро је у стиховима и често је певушио. Оно што га је такође одвајало од нас је то што је обожавао птице и знао да опонаша њихов цвркут.

        Једног дана је на путу ка школи нашао голуба са повређеном ногом. Није желео да га остави тако рањеног, а морао је у школу. Одлучио је да га понесе и ставио га је у ранац. Тог дана први час је била историја и испитивање код најстрожије наставнице у школи. Kада нам је рекла да извадимо свеске и да имамо контролни, из Драгановог ранца је излетео голуб. Уплашена птица се разлетела по учионици, а ми смо покушавали да је ухватимо. Голуб је био неухватљив. Цело одељење је трчало наоколо, али није било шансе да га ухватимо. Након получасовног неуспешног јурцања по учионици, Драган је почео да звижди као голуб. Птица се ођедном умирила и слетела му је на раме.

Иако је историчарка била строга, Драган није био кажњен јер је и она волела животиње. Знала је да је он желео да помогне, а не да омета час. Тог дана од нашег теста није било ништа, а Драган је морао да обећа да то више никад неће поновити.

И заиста, Драган Лукић никад више није донео птицу у школу, али је почео да пише песме и да нас забавља својим шаљивим стиховима.

Софија Петровић V4

Првонаграђени ученици добијају диплому и књигу, а друго и треће место диплому.
Наставници награђених ученика такође добију дипломе за педагошки рад.

Прво место на општинском онлајн литерарном конкурсу „Лукићев лист“
Иди на врх