ОШ "Краљ Александар I" – Нови Београд

Школа која препознаје и негује таленте...

Још једна похвала у категорији ученика старијих разреда

Тема: „Шта у мом срцу лежи“, похваљени ученик: Филип Костић, V1
Литерарни конкурс који су организовали „Пријатељи деце Новог Београда“(оnline)
Сања Матић Станисављевић, наставник српског језика и књижевности

(преузето са интернета, лого организатора литерарног онлајн конкурса)

Шта у мом срцу лежи…

До своје шесте године сам био сам док су сва деца око мене имала брата или сестру. Другари би ме често питали зашто немам брата или сестру, а ја нисам знао да им одговорим. Дуго сам маштао да и ја имам неког са ким бих се играо и проводио време. Стално ми је то било у мислима и срцу.

Једног дана мама је ушла у моју собу и рекла ми је тихим гласом да погодим шта има ново. Гледао сам у њене очи покушавајући да добијем одговор док се мама осмехивала. У једном моменту смо обоје почели гласно да се смејемо и све речи су биле сувишне. Почео сам да скачем од среће што ћу и ја коначно добити брата или сестру. Сећам се момента када сам изашао напоље и све редом заустављао да им кажем да ћу добити брата. Тада нисам знао ког ће беба бити пола, али ја сам волео да буде дечак. После неколико месеци сам ипак сазнао да ће бити девојчица. Тата и мама су били пресрећни, а и ја са њима. Нема везе помислио сам, мора да ће бити занимљиво што ћу добити сестру. Када се родила моја сестра Ленка био сам узбуђен и збуњен. То мало биће које сам толико желео одједном је почело да заузима мој простор. Тата и мама су проводили доста времена са њом, а ја сам се осећао усамљено. Одједном је почела да ми смета док сам почео у једном моменту полако да је прихватам и делим све са њом. Како је моја Ленка расла, расла је и моја љубав према њој. Сада када је порасла, нас двоје се лепо забављамо, смејемо и играмо разних игара. Иако ми често досађује ја је пуштам јер је она млађа од мене. Волим када је чувам и много сам срећан када ми другари кажу да је моја сестра добра.

Моја сестра је брижна, добра и помало несташна. Она је моја друга половина и мој најбољи пријатељ и друг. Много сам срећан што је имам јер је она испунила моје срце радошћу.

Филип Костић, V1

Још једна похвала у категорији ученика старијих разреда
Иди на врх