ОШ "Краљ Александар I" – Нови Београд

Школа која препознаје и негује таленте...

ВИД ИВАНЧЕВИЋ – прва награда за научно-истраживачки рад и најбољи пласман у држави на такмичењу из биологије

Вид Иванчевић, ученик 7. разреда је у марту ове године освојио прво место на новобеоградском општинском такмичењу из хемије са највише освојених поена од свих учесника. Упркос пласману, због стицаја околности није учествовао на градском такмичењу из хемије. Истовремено, посветио се и научно-истраживачком раду у оквиру Центра за таленте.

На Регионалном такмичењу талентованих ученика у организацији Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Центра за таленте освојио је прву награду за квалитет и одбрану научно-истраживачког рада из биологије, као и највећи број поена у укупном пласману (истраживачки рад + тест знања).

Затим је на 63. државном такмичењу талентованих ученика основних школа по научним дисциплинама, такође у организацији Министарства просвете и Центра за таленте, остварио велики успех и на државном нивоу. Још једном је у оштрој конкуренцији освојио прву награду за квалитет и одбрану научно-истраживачког рада и остварио највећи број поена од свих учесника у укупном пласману из биологије.

Због изузетно строгих критеријума и правила у овом систему такмичења, прво и друго место нису додељена, тако да је Вид формално освојио треће место, иако је био првопласиран.

У научно-истраживачком раду Вид је имао подршку ментора проф. др Драгане Божић са Пољопривредног факултета у Београду и наставнице Весне Вркљан из Регионалног центра за таленте, као и наставнице хемије Гордане Јовић и пуно разумевање и подршку разредног старешине Биљане Милошевић.

Вид Иванчевић на додели награда на 63. државном такмичењу талентованих ученика основних школа по научним дисциплинама

ВИД ИВАНЧЕВИЋ – прва награда за научно-истраживачки рад и најбољи пласман у држави на такмичењу из биологије
Иди на врх